Večeri španjolske kulture - Dvjesto godina španjolske gitare

U sklopu Večeri španjolske kuture Sputnikovci su prisustvovali koncertu “Dvjesto godina španjolske gitare” u organizaciji Španjolske ambasade u Zagrebu. Koncert je bio povijesno putovanje kroz dva stoljeća, od sredine XVIII do prošlog stoljeća koje obuhvaća najznačajnija djela klasičnog španjolskog repertoara.

Program:
Varijacije na Mozartovu temu F . Sor (1778 – 1839)
Fantazija na temu Traviste J. Arcas / F. Tárrega (1832-1882 / 1852-1909)
Granada I. Albéniz (1860-1909)
Fandanguillo (vrsta španjolskog plesa) J. Turina (1882-1949)
Široka podsuknja na obruč D. Gálvez (1974)
Ples i pjesma R. Serrallet (1971)
Arapski hir F. Tárrega (1852-1909)
A ma Mie ( koncertni valcer)
A. C. Obregón (1872-1922)

O glazbenku:
Rafael Serrallet je jedan od najboljih gitarista svoje generacije s dugim koncertnim iskustvom. Rođen je u Valenciji, gitaru je počeo studirati u klasi Santiaga Grasa, a studij završava u klasi velikog maestra Joséa Tomása, s najvišim ocjenama i brojnim nagradama. Održao je mnoge koncerte i uvijek je nizao uspjehe i hvalospjeve od kritike i od publike, kako u Španjolskoj tako i u drugim europskim i američkim zemljama poput Francuske, Belgije, Češke, Austrije, Brazila, Argentine i Sjedinjenih Američkih Država, nastupaju ći u dvoranama poput Lincoln Centra u New Yorku i Mozart Music Halla u Sao Paulu. Rafael Serrallet je snimio mnoge svoje izvedbe španjolske klasične glazbe za gitaru, među kojima i djela iz doba Karla V, zatim hispanoameričku modernu glazbu i glazbu vezanu uz lik Frederica Garcíe Lorce ili španjolsku glazbu s početka XX stoljeća.

Podijeli članak

Pratite nas na Instagramu

@elpuentecentar

Želiš biti u toku s novostima?

    Koristimo kolačiće

    Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

    Više o kolačićima.