Nakon putovanja u Rusiju, Francusku, Njemačku, red je došao na Španjolsku. Odlučili smo otići u Madrid, samo srce Španjolske, testirati naučeno znanje španjolskog te se naravno odlično provesti.
Naši (S)putnici se nisu dali obeshrabriti kad nas je dan uoči Uskrsa iz Zagreba ispratio obilan snijeg. Znali smo da nas u Madridu čeka potpuno drukčija klima i da treba još malo stisnuti zube. Barem dok ne poletimo :). U Madridu smo bili na vrijeme i po planu, te smo se nakon smještaja u samom centru grada, odmah uputili u šetnju po centru u potrazi za tipičnim španjolskim restoranom gdje bismo isprobali naručivanje na španjolskom, ali i ukusnu španjolsku hranu. Kasnije smo se uvjerili da bez obzira gdje ušli, u kakvom se god španjolskom restoranu našli, nećemo ostati nezadovoljni.
Budući da smo za Uskrs bili u Madridu, bili smo svjedoci nezaobilazne uskršnje procesije koja je završavala na Plazi Mayor, a cijelu nedjelju smo iskoristili za upoznavanje grada. Nakon ležerne nedjelje, tjedan je započeo radno s tečajevima španjolskog jezika. Naši partneri iz Madrida su se zaista potrudili da nam boravak u Madridu ostane nezaboravan te smo osim uistinu izvrsnih tečajeva u njihovoj školi, ručka dobrodošlice, večernjih druženja s ljudima iz cijelog svijeta s kojima smo vježbali španjolski, svakog dana uz stručno vođenje otkrivali sva važna mjesta.
Tako smo bili u Palazio Realu, Pradu, Retiru, Muzeju Reina Sofija i zaista upoznali sve važne kulturne točke grada. Usput smo učili španjolski, uživali u svemu viđenom i dali obećanje da dolazimo opet. Sa Sputnikom 🙂
 Ostale galerije s putovanja u Madrid:

Izlasci u Madridu
Učimo španjolski jezik 
Podijeli članak

Pratite nas na Instagramu

@elpuentecentar

Želiš biti u toku s novostima?

    Koristimo kolačiće

    Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

    Više o kolačićima.