olaznici El Puente centra još nisu posjetili Buenos Aires, no mali djelić tog predivnog grada došao je njima u vidu radionice o tangu i napitka od biljke “mate” u kojem su svi uživali. Iako smo došli sa stanovitim znanjem o tangu, radionica je nadasve popunila praznine i odgovorila na pitanja koja smo imali za naše predavače.

Vrlo je brzo ples, inače nastao u Južnoj Americi u 18. stoljeću, a koji korijene vuče iz Španjolske ili Maroka, svojim ritmovima ispunio učionicu, a na putovanje njime poveo je naš polaznik i plesač tanga Saša Vukelić.

Naučili su da postoji nekoliko vrsta tanga, da nisu sve tango pjesme prikladne za ples, a povh svega saznali sve o milongi te gdje se i kako održavaju. Na zadovoljstvo svih prisutnih, Saša i njegova plesna partnerica, Mirjana, otplesali su nekoliko plesova tanga. Uz zakusku i argentinsko vino, naposlijetku smo uživali u razgovoru o tangu.

Podijeli članak

Pratite nas na Instagramu

@elpuentecentar

Želiš biti u toku s novostima?

    Koristimo kolačiće

    Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

    Više o kolačićima.