Povodom Dana španjolskog jezika Veleposlanstvo Španjolske u Hrvatskoj i Aula Cervantes, u suradnji sa Zagreb Film Festivalom i kinom Europa, pozvali su naše španjolske Sputnikovce na projekciju filma Zapanjeni kralj (El Rey Pasmado). Naši su polaznici tako imali prilike testirati svoje jezično umijeće gledajući odličan film u režiji Imanola Uribe.

Radnja je smještena na španjolskom dvoru 1620. godine. Nakon vjenčanja, kralj i kraljica nikako da konzumiraju brak. Kraljevi prijatelji odluče ga uvesti u svijet ‘užitaka’ te mu organiziraju sastanak s prvoklasnom prostitutkom. Njemu se toliko svidi novo otkriće te objavi kako svoju kraljicu želi vidjeti golu što postane prvorazredni skandal te uskoro počinje i crkvena istraga…

Polaznici Škole za strane jezike Sputnik koji uče španjolski jezik kažu kako su doista uživali u filmu, a svoj su odlazak u Kino i ovjekovječili na fotografijama.

Podijeli članak

Pratite nas na Instagramu

@elpuentecentar

Želiš biti u toku s novostima?

    Koristimo kolačiće

    Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

    Više o kolačićima.